Το βιβλίο που διάβασα λέγεται «Ο βιβλιοπόντικας». Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα σχολείο δεν υπήρχαν βιβλία, γιατί τα έτρωγε ο βιβλιοπόντικας που είχε μπει μέσα.

Τελικά, έγινε βοηθός της δασκάλας γιατί ήταν πολύ έξυπνος.

Το βιβλίο αυτό είναι πολύ ωραίο γιατί έχει ήρωα ένα ποντίκι!

Αλέξανδρος

 

Το βιβλίο που διάβασα λέγεται «Ο μολυβένιος στρατιώτης».

Ένας πατέρας έκανε δώρο στο γιο του ένα μολυβένιο στρατιωτάκι, που πέρασε πολλές περιπέτειες.Δυστυχώς το τέλος του ήταν πολύ άσχημο.

Θα πρότεινα το βιβλίο αυτό γιατί είναι ενδιαφέρον.

Ανδρέας

 

Διάβασα το βιβλίο «Η μεγάλη φωτιά».Μιλάει για έναν κουτό και ψηλό πυροσβέστη που έκανε όλο γκάφες. Το προτείνω γιατί έχει πλάκα.

Νικόλας

 

Διάβασα τον «Θησαυρό του Ασπρογένη». Ο Ασπρογένης έκρυψε το θησαυρό του στο Ασπρονήσι και όλοι οι κάτοικοι πήγαν να τον ψάξουν. Τελικά ο θησαυρός ήταν τα ψάρια και το ψωμί που έβγαζε το νησί. Το βιβλίο αυτό ήταν πολύ ωραίο και θέλω να το διαβάσουν όλοι.

Ντένι

 

Διάβασα τον «Ατακτούλη». Ο Αντώνης είναι ένα άτακτο παιδί που κουράζει τη μαμά του και δεν κάνει τις δουλειές του. Η μαμά του νιώθει άσχημα. Στο τέλος όμως ο Ατακτούλης κάνει μια λίστα με κανόνες και τους τηρεί. Έγινε καλό παιδί και οι γονείς του ένιωσαν περήφανοι. Ένιωσα λύπη στην αρχή για τη μαμά του. Το προτείνω για να δούμε ότι πρέπει να είμαστε καλά παιδιά.

Ανδρέας

 

Διάβασα τον «Αλλαντίν».Κατάλαβα πως η πριγκιποπούλα και ο Αλλαντίν ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, γιατί μόλις κοιτάχτηκαν ερωτεύτηκαν.Θα ήθελα να το διαβάσουν όλα τα παιδιά.

Κάτια

 

Διάβασα το βιβλίο «Δράκε, δράκε είσαι εδώ;»Μια συγγραφέας έγραφε διάφορες ιστορίες. Όταν τέλειωνε η κάθε ιστορία πετάγονταν αμέσως δράκοι και της ζητούσαν να τους βάλει σ’ ένα παραμύθι.Στο τέλος έγραψε μια δρακοϊστορία. Προτείνω αυτό το βιβλίο γιατί νιώθεις χαρά και γελάς με την καρδιά σου.

Κωστής

 

Το βιβλίο που διάβασα λέγεται «Εγώ είμαι η αρχηγός».Ένα κουνελάκι, η Ντανιέλα ήθελε πάντα να είναι η αρχηγός. Τα κουνελάκια έφευγαν το ένα μετά το άλλο. Στο τέλος έμεινε μόνη της.Το προτείνω γιατί όποιο παιδί το διαβάσει θα μάθει πολλά πράγματα.

Νικολέτα

 

Διάβασα το βιβλίο «Αρκεί να μην κόψω τα μαλλιά μου».Η Ξανθή είχε μακριά μαλλιά και ταλαιπωριόταν να τα χτενίσει. Οι γονείς της την πήγαν με το ζόρι στην κομμώτρια και τα έκοψε. Στο σχολείο όλοι της έλεγαν πόσο όμορφη έγινε κι αυτή αισθανόταν γενναία, περήφανη και πολύ ευτυχισμένη. Το προτείνω για να μάθουμε να μην φοβόμαστε τις αλλαγές γιατί μπορεί να μας βγουν σε καλό.

Άντα

 

 

Το βιβλίο που διάβασα λέγεται «Ένα απλό μολύβι». Ένα αγοράκι έχει πολλά χρωματιστά μολύβια κι ένα γκρι που δεν το χρησιμοποιούσε ποτέ. Τότε το μολύβι αποφάσισε να φύγει. Κάποιος νεαρός το βρήκε κι άρχισε να ζωγραφίζει όμορφα πράγματα.Αν  διαβάσεις αυτό το βιβλίο θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τα πράγματα που έχεις στην κασετίνα σου.

Λίλιαν

 

«Ο πονηρούλης» είναι ένα αστείο παραμύθι που το προτείνω γιατί τελικά δεν ήταν και τόσο πονηρούλης.

Ειρηνίκη

 

Διάβασα το βιβλίο «Η κυρία καμηλοπάρδαλη ήταν σοφή!».Το λιοντάρι, η τίγρης και ο πάνθηρας φόβιζαν όλα τα ζώα. Η κυρία καμηλοπάρδαλη δεν φοβόταν τίποτα, γιατί διάβαζε πολλά βιβλία. Το προτείνω γιατί είναι ωραίο βιβλίο.

Βηθλεέμ

 

Το βιβλίο μου ήταν «Το φεγγαράκι πάει εκδρομή». Το φεγγαράκι συνάντησε έναν πύραυλο και τον ρώτησε πού θα μπορούσε να πάει εκδρομή. Εκείνος του είπε να πάει στη γη.Προτείνω το βιβλίο αυτό γιατί έχει λίγη αγωνία, είναι διασκεδαστικό και αστείο.

Δήμητρα

 

Διάβασα το βιβλίο «Οι δεινόσαυροι στα χέρια σου». Μιλάει για τους δεινόσαυρους                         το μέγεθός τους και το περιβάλλον τους. Είναι πολύ καλό βιβλίο ειδικά για τους αρχάριους σε θέματα δεινοσαύρων.

Νικόλαος

 

Διάβασα το «Τζιτζίκι και μυρμήγκι». Το μυρμήγκι δουλεύει σκληρά. Το τζιτζίκι όλο κάθεται και νοιάζεται μόνο για το σήμερα. Μια μέρα όμως έπιασε βροχή και του πέφτουν όλα τα φτερά. Τη συνέχεια μπορείτε να τη διαβάσετε.Θα πρότεινα το βιβλίο αυτό γιατί έχει την αρχαία Αθήνα.

Κατερίνα

 

Το βιβλίο που διάβασα λεγόταν «Η μαμά δε θέλει να μου πάρει ζωάκι». Ένα αγοράκι ζητούσε απ’ τη μαμά του να του πάρει σκυλάκι ή γατάκι ή παπαγαλάκι ή έστω ένα ψαράκι.Η μαμά του δεν του έπαιρνε τίποτα γιατί του είχε μια έκπληξη: Μια μικρή αδερφούλα! Προτείνω να το διαβάσετε γιατί είναι  πάρα πολύ αστείο βιβλίο.

Αλέξανδρος

 

Το βιβλίο που διάβασα ήταν «Ο Τιπουκίτο σώζει τη θάλασσα». Ο Τιπουκίτο ήταν καλικάντζαρος και ο Ιζζό πρώην ψαράς αλλά τώρα ψαράς σκουπιδιών.Ο Τιπουκίτο βοήθησε τον Ιζζό να μαζέψει όλα τα σκουπίδια της θάλασσας.Να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, γιατί μιλάει για τη μόλυνση της θάλασσας.

Κωστής

 

 Το βιβλίο που διάβασα λέγεται «Φιλαρέτη και Πάτης». Η Φιλαρέτη αγάπησε τον Πάτη. Ζούσαν στη φωλιά του Πάτη το χειμώνα και την άνοιξη στη φωλιά της Φιλαρέτης. Γνώρισαν πολλούς καλούς φίλους.

Ένιωσα αγάπη και χαρά, γι αυτό το προτείνω σε όλα τα παιδιά.

Θάνος 

 

Διάβασα το βιβλίο «Χορεύοντας στο δάσος». Έχει πολλά παραμύθια  με ήρωες

ζώα.  Μας περιγράφει στιγμές της ζωής τους που δε διαφέρουν τόσο πολύ από

τις ζωές των  ανθρώπων. Παντού μπορεί κανείς να συναντήσει το καλό και το

 κακό, το δίκαιο και το άδικο.  Είναι πολύ ωραίο βιβλίο, γιατί έχει πολλές όμορ-

φες ιστορίες.

Αλέξανδρος

 

 

Το βιβλίο που διάβασα είναι το «Ταξίδι με τον Πήγασο». Είναι η ιστορία με τον Πήγασο που ταξιδεύει τη Μυρτώ και τον Μιχάλη στα νησιά της Αστυπάλαιας και της Καλύμνου ανακαλύπτωντας καινούρια πράγματα.

Το προτείνω γιατί είναι ωραίο βιβλίο και νιώθεις πολλή χαρά.

Κατερίνα

 

 

Το βιβλίο που διάβασα είναι «Οι πυροσβέστες». Ο ψηλός και ο κοντός

είναι δυο πυροσβέστες. Το ψηλότερο σπίτι πήρε φωτιά και οι πυροσβέστες ξεκίνησαν για να τη σβήσουν. Ο ψηλός προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά, ενώ ο κοντός σκεφτόταν πώς θα βγάλει τους ανθρώπους απ’ το σπίτι. Να το διαβάσετε γιατί θα νιώσετε χαρά.

Πέτρος

 

Το βιβλίο μου ήταν «Η βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες». Ένας δράκος ζούσε στο δάσος.Οι κάτοικοι του χωριού τον φοβούνταν.Ένα μικρό κορίτσι πήγε στο δάσος για να τον συναντήσει. Πήρε μαζί της μια βαλίτσα με τρεις τσαγιέρες…Τη συνέχεια μπορείτε να τη διαβάσετε μόνοι σας αν δανειστείτε

το βιβλίο. Θα νιώσετε χαρά και αγάπη. Είναι μια τέλεια περιπέτεια.

Νικ

 

Διάβασα την «Ντροπαλούλα». Η Ντροπαλή, ήταν ένα κοριτσάκι  που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μόνη της. Μια μέρα, οι γονείς της την πήγαν σε μια γειτόνισσα για να την προσέχει. Έπρεπε να λείψουν για λίγες μέρες. Της έδωσαν τα ρούχα της και  τις πιτζάμες της. Η γειτόνισσα,  που δεν ήξερε,

 της είπε να ντυθεί μόνη της.Τελικά τα κατάφερε. Το προτείνω γιατί

 είναι ωραίο βιβλίο.

Ειρηνίκη

 

Το βιβλίο που διάβασα ήταν «Γράμμα από έναν δράκο».Ήρωας του βιβλίου  είναι ένας δράκος που σ’ ένα γράμμα του μας περιγράφει πώς τον βλέπουν οι άνθρωποι .Είναι  πολύ αστείο  και διασκεδαστικό βιβλίο.

Ελένη

 

 

 

 

Το βιβλίο μου ήταν «Πρώτος». Ο Πέτρος, έπαιρνε όλο δέκα με τόνο στα μαθήματα. Ο Φάνης ήταν ο τελευταίος μαθητής στην τάξη. Του άρεσε να τραβάει τις κοτσίδες των κοριτσιών και να μουντζουρώνει τα τετράδιά τους.

Ένιωσα θυμό, νεύρα αλλά και χαρά. Αυτό το βιβλίο μας παραδειγματίζει για το τι μαθητές πρέπει να είμαστε.

Λίλιαν

Το βιβλίο που διάβασα είναι «Γοργώ και Χουζούρης». Ο Χουζούρης, ο λαγός, ήταν τεμπέλης. Οι γονείς του ήθελαν να πάει στους αγώνες. Αυτός έφυγε και στο δρόμο του συνάντησε τη Γοργώ. Αυτή του έδωσε θάρρος.

Τελικά ο Χουζούρης νίκησε. Ένιωσα πολλή χαρά, γιατί ο λαγός τελικά κέρδισε. Το προτείνω, γιατί είναι διασκεδαστικό βιβλίο.

Ανδρέας

Διάβασα το βιβλίο «Τα τρία μωρά λυκάκια». Ένα κακό γουρούνι φυσούσε και γκρέμιζε όποιο σπίτι έχτιζαν τα τρία λυκάκια.Τελικά έχτισαν ένα λουλουδένιο σπίτι. Το κακό γουρούνι έγινε καλό από το άρωμα των λουλουδιών. Ένιωσα λίγο λύπη για το γουρούνι. Το προτείνω, γιατί έχει όμορφο τέλος.

Ανδρέας

  

 

Το βιβλίο που διάβασα είναι « Η μικρή γοργόνα». Η γοργόνα έσωσε τον πρίγκιπα από θαλασσοταραχή επειδή τον ερωτεύτηκε. Αποφάσισε να μείνει μαζί του και αντάλλαξε την ουρά της με πόδια. Ένιωσα αγάπη και συγκίνηση.

Είναι ωραίο βιβλίο, γιατί μιλάει για την αγάπη.

Μαρία

Διάβασα το βιβλίο «Η Πιπίτσα ταξιδεύει στο πεντάγραμμο». Η Πιπίτσα έχει φίλους πέντε νότες που της λέγανε ποιήματα. Τις αγαπούσε πολύ τις φίλες της. Ένιωσα απίστευτα ωραία! Να το διαβάσετε κι εσείς.

Πάρης

Διάβασα το βιβλίο «Η πεισματάρα». Ένα κοριτσάκι ήθελε να τα κάνει όλα πρώτη. Η μαμά της της πήρε όλα τα παιχνίδια για να καταλάβει πως δεν πρέπει να τσιρίζει όπου βρίσκεται. Το προτείνω, γιατί είναι ωραίο βιβλίο.

Νικολέτα

 

Διάβασα τον «Ψευτάκο». Ο Μανόλης σπάει ποτήρια, παιχνίδια υπολογιστές και λέει όλο ψέματα. Μια μέρα όμως αναγκάστηκε να πει την αλήθεια στον μπαμπά του. Μου άρεσε πολύ το βιβλίο αυτό γιατί έσκασα στα γέλια!

Νίκος

Διάβασα  το βιβλίο «Το μαρούλι της καλοσύνης». Ο Αντώνης όλο δαγκώνει τους συμμαθητές του. Η κυρία τον μαλώνει κι αυτός ζωγραφίζει ζώα.Έκανε την τάξη του ζούγκλα.Είναι ένα βιβλίο που μας μαθαίνει να μην δαγκώνουμε.

Δήμητρα

                                                                                        

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.