Μια μικρή ιστορία…Το 3ο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου ιδρύθηκε το 1966 και λειτουργούσε μαζί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο  μέχρι το σχολικό  έτος 1972-73. Την προηγούμενη χρονιά συγχωνεύθηκε με το Δημοτικό σχολείο “Στέγης Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου” και έγινε εξαθέσιο.Στο ακίνητο που στεγάζεται σήμερα, περιήλθε στο ελληνικό Δημόσιο από κατάσχεση, λειτούργησε κατά το Σχολικό έτος 1973-74. Την περίοδο αυτή υπήρχαν μόνο τρεις αίθουσες στο ισόγειο και λειτουργούσε σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.Ο σεισμός του 1981 δημιούργησε στο κτίριο ανεπανόρθωτες ζημιές καθώς και στο εποπτικό υλικό που διέθετε και οι μαθητές του σχολείου σκορπίστηκαν σε διάφορα σχολεία της περιοχής. Το  σχολείο φιλοξενήθηκε προσωρινά στο 50 Δημοτικό. Στη συνέχεια στο 20 Δημοτικό μέχρι να μισθωθεί το κτίριο του  πρώην  ιδιωτικού Σχολείου “ΠΥΡΣΟΣ” με μηνιαίο μίσθωμα 180.000 δραχμές.

Το 1984 έγινε  η ανέγερση του νέου διδακτιρίου στην οδό Παρθενώνος 36 με προϋπολογισμό δαπάνης 15.000.000 δραχμές.  Η διαδικασία ολοκληρώθηκε ως τον Ιούνιο του ίδιου έτους ,το σχολείο εξοπλίστηκε και είχε τότε 180 μαθητές.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία ιδρύθηκε και το 14ο Σχολείο Π. Φαλήρου το οποίο συστεγαζόταν με το  3ο σε πρωινή και απογευματινή βάρδια κατ’ εναλλαγή.Δέκα χρόνια αργότερα κατασκευάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων που παραμένει ως σήμερα μικρή για τις ανάγκες του Σχολείου. Ταυτόχρονα έπαψε και η συστέγαση με το 14ο το οποίο συστεγάζεται πλέον με το 10ο Δ. Σχολείο.

Το 1995-96 κατασκευάστηκαν οι χώρου υπαίθριας άθλησης και  το σχολικό έτος 1998-1999 φυτεύτηκαν δέντρα στα παρτέρια του Σχολείου.

Από το 2006 έως το 2009 το σχολείο ανακαινίστηκε αφού βάφτηκε εξωτερικά και εσωτερικά, απέκτησε ένα μικρό εργαστήριο πληροφορικής και μια βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο κάθε διαθέσιμος χώρος του σχολείου.Επιπλέον απέκτησε εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Το σχολικό έτος 2011-12 κατασκευάστηκε στην άκρη του γηπέδου ένα παρτέρι εργασίας όπου οι μαθητές μπορούν να πειραμτίζονται με το φύτεμα και την ανάπτυξη των φυτών.

Το Σεπτέμβριο του  2012 με δαπάνη του Συλλόγου γονέων ανακατασκευάστηκε το ταρτάν του γηπέδου και  προστέθηκαν προστατευτικά καλύμματα στις κολώνες του σχολείου.

 ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.