ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επιστροφή στο σχολείο φέρνει νέα πρωτόκολλα και απαιτεί αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αυτά θα πρέπει να γίνονται τα ακόλουθα:

Την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία σελφ τεστ αντί για δύο .Το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά , δηλαδή μετά τις 17 Ιανουαρίου οι μαθητές θα κάνουν δύο σελφ τεστ τα οποία θα πραγματοποιούνται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη. Όσοι έχουν νοσήσει εντάσσονται στην κατηγορία των εμβολιασμένων.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Το τμήμα στο οποίο βρίσκεται ο μαθητής με θετική διάγνωση θα πρέπει να κάνει:

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ την εβδομάδα. Όλα τα τεστ παρέχονται δωρεάν.

Όλα τα μέτρα που ίσχυαν πριν τις διακοπές θα εξακολουθήσουν να ισχύουν. Το αποτέλεσμα του τεστ δηλώνεται στο https://edupass.gov.gr

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *